Anledningar till att du kan lida av håravfall.

Det här är symptomen på initialt permanent håravfall – och så kan du stoppa det.

Omkring 80% av alla män drabbas av ärftligt håravfall på vår kontinent. 95% av det manliga håravfallet beror på androgen alopeci, vilket är ärftlig överkänslighet mot manliga könshormoner i hårsäckarna.

Vad kännetecknar ärftligt håravfall?
Det första du kan kontrollera är om någon i din närmaste familj lider av permanent håravfall. Det kan vara pappa, mamma, farbröder, mostrar eller morföräldrar som har förlorat håret relativt tidigt i livet. Ju fler drabbade, och ju mer signifikanta de är påverkade desto större är din chans att bli drabbad.

Ett av de första synliga tecknen på att män lider av androgen alopeci är ofta att vikarna i pannad blir större. När hårlinjen rör sig bakåt är det också möjligt att du gradvis blir hårlös på hjässan- du får en så kallad måne. Det börjar i ett litet område innan cirkeln blir större och större. Månen kan vara svår att upptäcka i början, som man sällan ser sig själv i det perspektivet. Så småningom kan håret försvinna och det blir mer synligt.

Testa Provexin till rabatterat pris. Beställ här!

Håravfall kan behandlas
Den svenskutvecklade produkten Provexin®A100HF är ett läkemedel * som har visat sig ha en mycket bra effekt på androgen alopeci.

Testa Provexin till rabatterat pris. Beställ här!

Studier av Provexin®A100HF har utförts på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, och visade att hälften av de som använder Provexin®A100HF ökade hårtillväxten med 50%. Läkare kunde se förändringar i hårväxt redan efter fyra veckor i vissa fall, men individerna själva upplevde inte effekt förrän efter några månader. Den första hårtillväxten kommer i form av tunnt hår (bebishår) och faller vanligen av innan det normala håret återvänder. Provexin®A100HF har inga bevisade biverkningar.

* Provexin®A100HF är registrerat som medicintekniskt i klass I i EU.

Studier: 

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

 

Beställ Provexin™A100HF här!

Provexin®A100HF motverkar ärftligt håravfall!

Egenbehandling utan kirurgi

En gel du stryker på och masserar in på berörda områden 2 gånger om dagen.

Medicinsk produkt med kliniskt dokumenterad effekt

 Klassificerad som medicinteknisk produkt klass 1 under EU och testad vid Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg.

Inga rapporterade biverkningar

Provexin innehåller inga allergener som kan skapa irritation för pollenallergiker.