Få tillbaka hårväxten utan operation.

Vad kan du göra om du inte vill genomgå en hårtransplantation eller beställa en tupé?

Forskningen om håravfall och skallighet ökar ständigt. Det finns idag bra lösningar för att få håret tillbaka. 95% av männen som förlorar hår lider av det som kallas androgen alopeci. Detta ger initialt permanent håravfall.

Testa Provexin till rabatterat pris. Beställ här!

Behandling du kan göra hemma

Är du bland dessa 95 procent, finns idag en ny medicinteknisk produkt* som fungerar för många. Denna behandling kan utföras av dig själv hemma, så tröskeln är lägre än att stanna på operationsbordet – både i kostnader och risk.

Provexin®A100HF har testats på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg och leddes av Jan Faergemann, professor i dermatologi. Han har flera decennier erfarenhet av att behandla olika hudsjukdomar och har publicerat ett antal studier på detta område. Efter tre månader kunde man dra slutsatsen att hälften av deltagarna hade fått 50% mer hårtillväxt medan en tredjedel hade 100% hårväxt som ett resultat av behandlingen.

Det är viktigt att behandla håravfall så snabbt som möjligt. Forskarna kunde se att utgångspunkten för deltagarna hade mycket att säga för resultatet.

Testa Provexin till rabatterat pris. Beställ här!

Medicinsk utrustning

Provexin®A100HF klassificeras som medicinteknisk utrustning. Inga biverkningar har identifierats med användning av produkten. Effekten av Provexin®A100HF upphör om behandlingen avbryts. Det rekommenderas därför att fortsätta använda produkten efter att håret har återvänt.

Andra metoder

Hårtransplantation innebär att hårfolliklar flyttas från ett hårigt huvudområde till det område där patienten har lite hår eller är skalligt. Detta är det dyraste alternativet för att reproducera hårväxten. Det finns fortfarande nya lösningar när det gäller tupéer också. Det finns små fläckar av äkta hår som kan limmas i hårbotten i det drabbade hårlösa området, som varar upp till sex till nio veckor. Det finns dock ingen garanti för att detta kommer att pågå. Dessutom behöver du behandlas minst varannan månad, vilket kan vara en dyr affär för många som år passerar.

Stimulerar hårväxt över huvudet

Med hårtransplantation och tupé får du hår i områden du vill, men det hindrar inte håravfallet någon annanstans på ditt huvud. Med Provexin®A100HF kan du stoppa ytterligare håravfall och främja hårväxt. Provexin®A100HF är därför ett bra, enkelt och säkert alternativ utan biverkningar för dem som inte kan lugna sig med sin ärftliga håravfall.

* Provexin®A100HF är registrerad som klass I-medicinsk utrustning i EU.

Studier:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

Beställ Provexin™A100HF här!