Kliniskt dokumenterad effekt på ärftligt håravfall.

För att motverka ärftligt håravfall, finns det åtskilliga produkter på marknaden. Men det är många som inte håller vad de lovar.

– Provexin®A100HF utgör ett undantag och har testats kliniskt, säger Docent Jonas Müntzing.

Testa Provexin till rabatterat pris. Beställ här!

Den vanligaste orsaken till håravfall är androgen alopeci, eller manligt ärftligt håravfall som det också kallas.

Studie

Provexin®A100HF är en produkt som har dokumenterad effekt mot håravfall orsakat av androgen alopeci. Produkten är svenskutvecklad och testades i en första studie i på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, resultaten var uppseendeväckande positiva.

Metoden som användes i studien av Provexin®A100HF, samt vid andra produkttester, är att man avgränsar ett område på huvudet där man räknar håren före och efter behandlingen.

16 personer fullföljde studien, och över hälften av testpersonerna fick mer än 50% ökning av hårväxten, 1/3 av testpersonerna hade en ökning på över 100%.

Några upplevde effekt redan efter et par veckor, men de flesta tog det 2-3 månader innan effekten var framhävande för dem. Om håravfallet hade pågått över en längre tid, kunde det vara svårt att få tillbaka håret man tappat, det blev inte registrerat några biverkningar.

Produkttest

För att ytterligare säkerställa produktens verkan testades den därefter av en tysk, oberoende forskningsorganisation i Berlin. Syftet var att undersöka om behandling av Provexin®A100HF under 26 veckor kunde öka hårväxten mer än behandling med placebo. (slumpmässig, dubbelblind placebokontrollerat produkttest)

Efter 4 veckors behandling med insmörjning morgon och kväll, kunde man se en statistisk signifikant ökning av antalet hårstrå på ett definierat område på hårbotten.

59 frivilliga män och kvinnor som drabbats av androgen alopeci fullföljde hela testperioden. Hälften behandlades med produkten medan den andra hälften fick placebo. Det gick inte att skilja produkterna åt till lukt eller färg. Testet visade en klar trend mot förbättring i hårtäthet, bästa förbättringen blev mätt på personer där håravfallet hade pågått mindre än 5 år.

Behandling med Provexin®A100HF bör därför starta så fort man uppdagar håravfall.

 

 

Beställ här!