Detta sker med håret när du blir äldre.

De vanligaste hårprodukterna hjälper inte mot detta problem.

Alla kvinnor kommer in i klimakteriet förr eller senare, och hos tre av fyra sker mängder av förändringar som ett resultat. Det har utvecklats många produkter som kan bidra till att förebygga de vanligaste förändringarna såsom grått hår, rynkor, värmesvallningar, sömnstörningar och att kissa oftare.

Testa Provexin till rabatterat pris. Beställ här!

Kvinnor lider också av ärftlig håravfall

Men det finns också en olägenhet som få kvinnor associerar med klimakteriet. Nästan 40% av alla kvinnor upplever att man förlorar hår under och efter denna period. Ärftlig håravfall, så kallad androgen alopecia, påverkar även kvinnor. Ärftligt håravfall är kopplad till de androgena hormoner vi har i kroppen, och när östrogennivån sjunker, får androgena hormoner mer “utrymme” och dessa hormoner kan orsaka  att hårväxten stannar av. Denna typ av håravfall ger olika resultat hos kvinnor och män, och därför finns det faktiskt få kvinnor som vet att de påverkas av detta. Män får på specifika ställen, medan kvinnor får ett mer diffust håravfall över huvudet.

Finns det effektiva behandlingar?

Många produkter är utformade för att hjälpa kvinnor att få ett fylligare hår. Det finns både vitaminer, schampo och hårmedel som kan bidra till att förbättra hårkvalitet, men ingen av dessa kommer att hjälpa om du lider av ärftligt håravfall. Men ärftlig håravfall kan nu behandlas. Den svenskt utvecklade gelen Provexin ™ A100HF främjar hårväxt genom att hålla hårsäckarna fria från smuts och beläggning.

En studie utförd vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg visade att i hälften av dem som fick gelen morgon och kväll, fick en ökad hårväxt med 50%. Nästan en tredjedel upplevde en ökning på mer än 100%. Produkten kan också bidra till att motverka ytterligare håravfall.

Testa Provexin till rabatterat pris. Beställ här!

Provexin ™ A100HF har inga bevisade biverkningar

Kom dock ihåg att Provexin ™ A100HF inte botar androgen alopeci, men påverkar hårväxten positivt. Det betyder att effekten försvinner om behandlingen avslutas. Ingen medicinering kan göra att håret växer tillbaka, så det är viktigt att börja behandlingen så tidigt som möjligt innan du får större håravfall.

Referenser:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.

Beställ nu!