Undvik att tappa hår i klimakteriet

Många kvinnor upplever håravfall i klimakteriet.

Nästan 40% av alla kvinnor lider av ärftligt håravfall. För de flesta börjar det under klimakteriet. Men det finns hjälp!

För kvinnor kan håravfall upplevas som extra svårt och många människor spenderar mycket tid att försöka dölja mindre hårväxt. Den vanligaste orsaken till håravfall är androgen alopeci (ärftlig håravfall). De flesta män är bekanta med problemet och förstår vad som händer när man börjar få vikar. För kvinnor är detta problem inte så känt, och många antar att kvinnor får mindre hårväxt eftersom de blir äldre.

Orsaken till androgen alopeci är densamma för män och kvinnor; När andelen manliga könshormoner stiger, påverkar de hårsäckarna så att håret slutar växa och så småningom faller de av. För kvinnor sker detta i samband med klimakteriet när hormonbalansen förskjuts.

Testa Provexin till rabatterat pris. Beställ här!

Upplever du håravfall?

  • Mer hår än normalt i borsten / kammen.
  • Det finns mer hår i duschen när du har duschat
  • Hårväxten är tunnare, och du kan tendera att bara se fläckar
  • Undvik att spendera pengar på fel produkt
  • Om du lider av ärftligt håravfall måste du använda medel som är särskilt utformade för detta ändamål. Många kvinnor spenderar mycket pengar på produkter som kanske kommer att bidra till mer hårväxt och tjockare hår, men dessa utvecklas vanligtvis av andra orsaker än androgen alopeci.

Det finns dock produkter som kan bidra till ny hårväxt, samt förhindra ytterligare håravfall för dem som lider av ärftlig håravfall. Använder du rätt produkt för håravfall? Provexin®A100HF – nu till halva priset

Studier visade god effekt

Gelen Provexin®A100HF har påvisad effekt på håravfall. Produkten är lätt att använda – gelén masseras i hårbotten varje morgon och kväll. I en studie vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg ökade hårväxten med 50% hos hälften av deltagarna. En tredjedel av testgruppen upplevde en ökning med 100%. Testgruppen omfattade 110 personer, varav en tredjedel var kvinnor.

I studierna kan man se en effekt relativt tidigt men det tar vanligtvis några månader innan användaren verkligen upplever att man får mer hår. Ofta är de första håren så kallade “baby hår” som kan vara både ljust och tunt. När dessa faller av, kommer de att ersättas med hår som har normal tjocklek och färg.

Beställ här!

Provexin®A100HF motverkar ärftligt håravfall!

Egenbehandling utan kirurgi

En gel du stryker på och masserar in på berörda områden 2 gånger om dagen.

Medicinsk produkt med kliniskt dokumenterad effekt

 Klassificerad som medicinteknisk produkt klass 1 under EU och testad vid Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg.

Inga rapporterade biverkningar

Provexin innehåller inga allergener som kan skapa irritation för pollenallergiker.