Detta händer när du tappar håret – och detta kan du göra

Miljontals män upplever någon gång att håret börjar försvinna. Lyckligtvis kan du göra något för att motverka det. Men för att veta hur du – kanske – kan lösa problemet måste du veta varför det händer. Det finns inga garantier – men det finns hopp!

Hårfästet viker tillbaka bort, och du kan bara titta i spegeln och se den osnygga utvecklingen. Ett problem du kanske känner igen dig i. Annars har du helt säkert sett andra som kämpar med håravfall. Det påverkar miljontals män runt om i världen och är helt normalt. Men det är sällan välkommet. Lyckligtvis är det faktiskt möjligt att vända trenden. Men det krävs att du gör något åt det själv. Och det kan du göra med Provexin®.

Först måste du dock veta varför håret faktiskt försvinner. Så läs vidare här och få samtidigt råd om hur du eventuellt kan få håret tillbaka.

Det finns i generna…

Vi tappar faktiskt hår varje dag. Så mycket som upp till 100 hårstrån om dagen. Men många män lider av “androgen alopeci”, vilket är en form av ärftligt håravfall. Detta innebär att håren inte växer tillbaka. Tekniskt sett betyder detta håret inte börjar växa från hårsäcken igen när ett hårstrå faller ut.

Androgen alopeci påverkar främst män, men du kan också inträffa hos kvinnor. Det drabbar 25 procent av alla män under 25 år och hälften av alla medelålders män. Och dessutom, 37% av alla kvinnor när de är i klimakteriet. Det är alltså många människor som drabbas, och i själva verket står androgen alopeci för 95 % av all skallighet.

Men vad händer då för de som har androgen alopeci?

Efter ett tag kommer hårsäcken att fyllas med smuts, eftersom inget nytt hår växer ut. Och här kommer ett medel som Provexin® in i bilden. Provexin® rengör hårsäckarna så att det finns plats för ett nytt hårstrå att växa.

Testa Provexin® till halva priset

Endast halva lösningen

Som nämnts innebär det ärftliga håravfallet att hårsäckarna inte får nytt hår när ett hårstrå faller ut. Därför räcker det inte att rengöra hårsäckarna från smuts. Du måste också stimulera hårsäckarna för att de ska börja producera nya hår.

Även här kan Provexin® lyckligtvis hjälpa till. Provexin® innehåller bland annat pollenextrakt A100 samt zink, biotin och E-vitamin. Det hjälper hårfollikeln att stimulera ny hårväxt – efter att den har upphört. Förvänta dig dock inte att se resultat efter en vecka. Det är en lång process och håret kommer inledningsvis att växa långsamt med ca 1 centimeter per månad. Dessutom kommer de nya håren i början att vara mycket tunna och utan färg.

Men även om det tar lite tid innan du kanske kan se effekten av Provexin®, kommer du att bli glad om det lyckas. Det kommer nämligen att betyda att du får mer och tjockare hår än tidigare. Du kanske till och med får tillbaka det fina hår du en gång hade.

Börja i god tid

Tyvärr finns det aldrig någon garanti för att den olyckliga utvecklingen kan vändas om du börjar förlora håret. Du kan dock avsevärt öka dina chanser genom att börja så tidigt som möjligt. Du ska helst börja så snart du ser de första tecknen på begynnande håravfall. Tyvärr, om du väntar mer än 5-7 år, är det osannolikt att trenden kan vändas. Med Provexin® finns dock ändå hopp och det är lätt att göra det till en rutin att använda det varje dag. Så om du redan ser tecken på håravfall – eller känner någon som gör det?

Testa Provexin® här