Håravfall hos unga män

Många unga män har svårt att förhålla sig till vikar som kryper bakåt och en tidig måne. För vissa börjar håravfallet redan i slutet av tonåren, och det brukar inte kännas så roligt.

Håret är en del av vår identitet
Nu är ju pojkar/män inte lika ”bra” på att prata om sin egen hälsa eller sina egna komplex som kvinnor är – en man är liksom bara nöjd, och så är det med det. Men är det verkligen så enkelt? Är det verkligen så att unga män tycker att det är okej att håret blir tunnare, att de långa lockarna får dölja en begynnande måne eller att man helt enkelt får lov att raka av sig allt håret?

Testa Provexin för endast 149kr.

Behåll håret längre
I vår del av världen har modet gjort det tillåtet att vara skallig – det har på sätt och viss uppfattats som både coolt och tufft att vara utan hår på huvudet, och det är bra. Det har sannolikt hjälpt till att eliminera onödiga komplex för en del unga män.

Med detta sagt är det väl dock inte så konstigt att många gärna skulle vilja behålla håret lite längre – och det är faktiskt möjligt.

Provexin®A100HF
Provexin®A100HF* är en gel som appliceras där håret faller av. Gelen innehåller ingredienser som skapar goda tillväxtförhållanden vid håravfall som beror på androgen alopeci (ärftligt håravfall).

Produkten har utvecklats i Sverige, och en studie genomförd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg visade att hårväxten ökade med 50 % hos hälften av de som använde Provexin® A100HF.

Läkarna kunde se förändringar i hårväxten redan efter fyra veckor i vissa fall, men försökspersonerna själva såg inte så tydlig effekt förrän efter några månader. Detta kan förklaras av det faktum att den första hårtillväxten är i form av vellushår (mjukt och opigmenterat hår), men när håret fortsätter växa blir hårstråna tjockare och hårväxten återgår till det normala. Provexin® A100HF har inga dokumenterade biverkningar.

Testa Provexin till rabatterat pris. Beställ här!

* Provexin®A100HF är registrerat som medicinteknisk produkt, klass I, inom EU.

Beställ nu till rabatterat pris

Provexin®A100HF motverkar ärftligt håravfall!

Egenbehandling utan kirurgi

En gel du stryker på och masserar in på berörda områden 2 gånger om dagen.

Medicinsk produkt med kliniskt dokumenterad effekt

 Klassificerad som medicinteknisk produkt klass 1 under EU och testad vid Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg.

Inga rapporterade biverkningar

Provexin innehåller inga allergener som kan skapa irritation för pollenallergiker.